Waarom massage voor vrouwen in de overgang

De overgang kan voor veel ongemakken zorgen. (zie lijst symptomen).

Het is belangrijk dat er, naast allerlei middeltjes, diëten en oefeningen die er zijn om de overgangsklachten te verminderen, ook word gewerkt aan het zoveel mogelijk vermijden van stress en/of stressvolle situaties.

Stress wordt veroorzaakt door duidelijke factoren, die voor iedereen verschillend zijn; bijvoorbeeld door: een gehaast bestaan, weinig tijd voor jezelf of gezin, te hoge werkdruk, spanningen op het werk of thuis etc. etc.

Stress is uitputtend en over het algemeen niet gezond, zeker niet tijdens de menopauze.
Hoe meer stress, hoe meer last je kan ervaren van je overgangsklachten.

Massage werkt ontspannend en rustgevend op zowel lichaam als geest.

 

quote on stress designed by Shmamassage, massagesalon voor vrouwenHet vermindert stress, stimuleert de bloedsomloop, stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel (waardoor afvalstoffen zich niet zo snel ophopen in de lymfeknopen), bevordert de lichaamsenergie, prestatie en welzijn van de mens, kalmeert de spieren en verwijdert spanningsknopen in schouders en nek, helpt tegen emotionele spanning, kan het genezingsproces van weefsel versnellen, het kan helpen tegen slapeloosheid.

De massage in combinatie met de speciale massageolie ( chocolade-olie ) die ik gebruik voor vrouwen in de overgang, zorgen ervoor dat je lichaam en geest tot rust komt, dat de spanning en stress afneemt en je dus ook minder last van de overgangsklachten zult hebben.

Voor vrouwen in de overgang gebruik ik meestal:       

 – chocolade olie : deze heldere olie heeft een verzachtend effect op huid en zintuigen. De geur van chocolade zorgt ervoor dat er natuurlijke endorfines vrij komen, wat een positief effect heeft op het hele lichaam. De combinatie van de massage en de olie zorgt voor minder stress en dus minder last van overgangsklachten.  (let op: dit is geen chocolade-massage maar massage met heldere chocolade-olie).

Voor meer over andere oliën die ik in mijn massagesalon gebruik klik hier .

Maak snel en makkelijk een afspraak via het contactformulier ,
Of via de Facebook pagina van
Shmamassage ,
Of  bel met 0031(0)6 20 90 5 30 2.

Ik hoop je gauw te mogen begroeten in mijn Massagepraktijk 🙂 !

liefs, Shma~

Comments are closed.